Logo test 2

Efter att ha bott i Tunisien i över 25 år har jag blivit "både och och varken eller", kanske man kan säga att jag blivit mångkulturell.

Under min tid i Tunisien arbetade jag bl.a som universitetslärare inom mångkulturellt ledarskap, som styrelseledamot på den Tunisisk - Skandinaviska handelskammaren, som försäljningschef på den fransk/tuniska tidningen Jeune Afrique m.m. Under en tid var jag även anställd på de svenska företagen Alfa Laval och Ericsson och fick uppleva hur svårt det kan vara att styra en mångkulturell arbetsplats.


Min specialkompetens ligger i att kunna känna, förstå, ta in och anamma kulturella skillnader både privat och i arbetet. Ett, som jag ser det, ett måste och en rikedom i dagens mångkulturella värld och samhälle. 

2012 återvände jag till Sverige dock med halva hjärtat kvar i Tunisien. Vilket innebar att jag inte kunde släppa den delen av mitt liv och den negativa utvecklingen i Tunisien & Arabvärlden efter revolutionen, så jag började blogga om Arabvärldens öde.

Dessutom upptäckte jag att endast ett fåtal personer i Sverige har kunskap i de kulturella skillnaderna mellan svenska och arabiska värderingar. Få har dessutom inte den totala bilden klart för sig av vad som händer i den arabiska och/eller muslimska världen vad gäller politik, religion, islamism etc. 

Med detta som bakgrund beslutade jag mig för att börja föreläsa, utbilda och arbeta som konsult inom interkulturell kompetens på mångkulturella arbetsplatser, i ledarskapet och i mötet med kunder.