Logo test 2

AFFÄRSIDÉ
Xena Consulting erbjuder föreläsningar, utbildningar, coaching och konsultuppdrag inom mångkulturell dynamik, interkulturell kompetens & mångkulturellt ledarskap med fokus på kollektiva och hierarkiska kulturer till den offentliga och privata sektorn.

VÄRDEGRUND
Perspektivbyte
Tillåtande diskussioner
Nyfikenhet
Utmaning av fördomar
Inkludering
Mångkulturell dynamikVISION
Att skapa acceptans, förståelse, respekt och nyfikenhet för kulturella olikheter som ger mervärde.

Tillåtande respektfulla diskussioner med högt i tak om kulturkrockar utan konsekvenser för avvikande åsikter.


MÅLSÄTTNING
Att se kulturella olikheter som en framgångsfaktor genom att skapa högre förståelse för hur man går från kulturkrockar till mångkulturell dynamik.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

2000 startade Madeleine Eriksson ett konsultföretag i Tunisien, där hon bodde sedan 1991. Xena Consulting assisterade nordiska företag på den nordafrikanska marknaden och vice versa.

2004 återvände hon till Sverige, läste in en master i internationell marknadsföring samt startade Xena Consulting i Sverige.

2007 började hon "pendla" mellan Sverige och Tunisien men bestämde mig i början av år 2012, i samband med hur Tunisien utvecklades efter revolutionen, för att bosätta mig permanent i Sverige.

2014 Ändrade hon inriktning för Xena Consulting  och började fokusera på att föreläsa, utbilda och ge råd inom interkulturell kompetens, ledarskap och förhållningssätt i mötet med andra kulturer med speciellt fokus på den arabiska

2021 började hon samarbeta med Eva Malmström som är coach och facilitator samt med Kina experten Qingyin Liu. Samma år blev hon klar med sin faktabok om Interkulturell Kompetens i mötet mellan den svenska, arabiska och muslimska kulturen.

2023 utökades samarbetet med kulturexperten Augustine Tah, från den afrikanska kulturen. Samtidigt började Xena Consulting även vända sig till privata företag och har haft föreläsningar för bl.a Företagarna i Hässleholm och H&M.

Vi samarbetar med

interkulturellt ledarskap, interkulturell kompetens, kulturell medvetenhet, mångkulturella arbetsplatser, arabisk och muslimsk kultur, kollektiva och hiearkiska kulturer, föreläsare, konsult, utbildare, interkulturell marknadsföring

Learning is everything

Genom att fånga in och sprida kunskap så att människor får rätt kompetens är Kompetenstjänst framtidsmål att utbilda världen till det bättre. Vi tror att när människor kan bära varandra och sig själva med rätt kunskap skapas värdefulla relationer som ger utrymme att växa både på individ- och gruppnivå.

Vår affärsidé
Med hjälp av våra kvalificerade och duktiga föreläsare, konsulter och coacher låser du upp kraften i kunskap och utökar din kompetens. Med över 12 års erfarenhet har vi bemött ett brett spektrum av kunder inom den offentliga sektorn, inklusive kommuner, regionala myndigheter, statliga myndigheter, förtroendevalda i kommuner, regionala myndigheter och välfärdsorganisationer.

Idag utökar vi stolt våra tjänster till att även omfatta privat anställda. I vårt samarbete med ett mångsidigt team av kända talare, konsulter och coacher erbjuder vi utbildningsprogram, föreläsningar och konsulttjänster som håller dig uppdaterad om de senaste trenderna, fördjupar dina kunskaper och utrustar dig med nya färdigheter.

Tänk dig att lära dig av experter som Bengt Kallenberg om ledarskapsutveckling och gruppdynamik, Pernilla Bjerkesjö om organisatoriskt ledarskap, Madeleine Eriksson om interkulturellt ledarskap och multikulturell gruppdynamik, Marie Forssel om effektiv kommunikation inom ledarskapsrådgivning och ledarskapsutbildning – för att bara nämna några!

Men det är inte allt! Vi fördjupar oss också i unika ämnen genom våra poddar. Dessa avsnitt ger dig en möjlighet att få värdefull kunskap och få en komprimerad version av våra träningspass.
Få det försprång du behöver för att trivas på dagens olika arbetsplatser. Välj Kompetenstjänst för dina interkulturella kompetens- och ledarutvec
klingsbehov.

Kulturverktyget, interkulturell kompetens, interkulturell kommunikation, mångkulturella arbetsplatser, mångkulturell gruppdynamik, föreläsare, föreläsningar, inspirationsföreläsningar, kurser, utbildning. mångrelisiösa arbetsplatser, mångkulturella kundmöten, inkludering, inkluderande arbetsplatser
Bridging the Cultural Gap

BBi Communication är inriktade på att göra det möjligt för individer, team och organisationer att bli framgångsrika i en internationell miljö.

Vi är stolta över vår mångåriga erfarenhet och framgång med att leverera tjänster av hög kvalitet.


Globala marknader skapar global konkurrens, och idag måste företag vara tillräckligt effektiva att både producera önskat resultat och samtidigt ge önskat resultat utan att slösa material tid eller energi. Det är där vi kommer in.


Vi erbjuder en mängd olika tjänster gällande språkträning, interkulturell kommunikation, interkulturellt ledarskap, översättningar, språktestning för urvalsprocess, EXPAT360 — helhetslösningen för företag och HR, och COOT for Healthcare.

Framförallt samarbetar vi med EXPAT360 som är en flexibel lösning som säkerställer bästa möjliga förberedelser, vistelse och återvändande för utlänningen och deras familj. Med Expat360 får HR och den utlandsstationerade verktygen och stödet under utlandets alla faser.

Som ett interkulturellt kommunikationsföretag erbjuder vi följande tjänster:
Utlandsanställda
språkutbildning 
interkulturella ledarskapsprogram 
interkulturell utbildning
översättningstjänster