Logo test 2

Våra experter

Madeleine Eriksson
Föreläsare, konsult & författare
Grundare av Xena Consulting
Arabisk & muslimsk kultur

Kulturexpert, Madeleine Eriksson, föreläsare, konsult, författare, arabisk och muslimsk kultur

Efter att ha bott i Tunisien i över 25 år har jag blivit "både och och varken eller", kanske man kan säga att jag blivit mångkulturell. Jag måste dock erkänna att denna integrations- och inkluderingsresa var inte alltid enkel, det var många tårar på vägen.
Min specialkompetens ligger i att kunna känna, förstå, ta in och anamma kulturella skillnader både privat och i arbetet. Ett, som jag ser det, ett måste och en rikedom i dagens mångkulturella värld och samhälle. 

Jag hade turen och möjligheten att ha få arbeta på höga positioner i Tunisien inom både den privata och offentliga sektorn med såväl svenska som tunisiska företag och myndigheter. Något som givit mig stor kunskap om kulturella skillnader om hur olika vi exempelvis uppfattar ledarskap, hur vi samarbetar, om hur vi hanterar konflikter, hur vi umgås mellan kollegor osv. Något jag idag har stor användning för på mina föreläsningar, utbildningar och som konsult.

Under min tid i Tunisien arbetade jag bl.a som universitetslärare inom mångkulturellt ledarskap, som styrelseledamot på den Tunisisk - Skandinaviska handelskammaren, som försäljningschef på den fransk/tuniska tidningen Jeune Afrique m.m. Under en tid var jag även anställd på de svenska företagen Alfa Laval och Ericsson och fick uppleva hur svårt det kan vara att styra en mångkulturell arbetsplats.

2012 återvände jag till Sverige dock med halva hjärtat kvar i Tunisien. Vilket innebar att jag inte kunde släppa den delen av mitt liv och den negativa utvecklingen i Tunisien & Arabvärlden efter revolutionen, så jag började blogga om Arabvärldens öde.

2013 fick jag ett uppdrag som interim VD. Samtidigt upptäckte jag att endast ett fåtal personer i Sverige har kunskap i de kulturella skillnaderna mellan svenska och arabiska värderingar. Få har dessutom inte den totala bilden klart för sig av vad som händer i den arabiska och/eller muslimska världen vad gäller politik, religion, islamism etc. 

Med detta som bakgrund beslutade jag mig för att start XENA CONSULTING och börja föreläsa, utbilda och arbeta som konsult inom interkulturell kompetens på mångkulturella arbetsplatser, i ledarskapet och i mötet med kunder.
am.

Eva Malmström

Coach och mentor 
Facilitering och workshops

Eva är journalist i botten och har lång erfarenhet och utbildning som coach, mindfulness instruktör och mentor.

Eva älskar att träna andra att hitta sin potential och hennes styrka är kreativa processer och att vända på saker och ting för att hitta nya perspektiv. 

Eva har arbetat många år som ledare inom mediesektorn och har sysslat med allt från rekrytering, varumärkesutveckling, digital transformation och andra förändringsprocesser. 

Eva drivs av nyfikenhet och tror att respekt och öppenhet är viktiga ingredienser i möten och verkligheter mellan människor.

Eva erbjuder kompetens som:
coach
mentor
facilitator

workshopsledare

Augustine Tah

Föreläsare och konsult inom den
afrikanska kulturen
 och om
interkulturell konflikthantering

Kulturexpert, afrikanska kulturen, Mångkulturell konflikthantering,Kulturverktyget, interkulturell kompetens, interkulturell kommunikation, mångkulturella arbetsplatser, mångkulturell gruppdynamik, föreläsare, föreläsningar, inspirationsföreläsningar, kurser, utbildning. mångrelisiösa arbetsplatser, mångkulturella kundmöten, inkludering, inkluderande arbetsplatser

Augustin är född och uppvuxen i Cameroon. För 15 år sedan valde han att läsa in sin master inom internationella relationer i Danmark. 

Idag bor och arbetar i Danmarka där han bland annat startat Afrovision som fokuserar på internationell affärsutveckling, interkulturella förhandlingar och relationer mellan Afrika and Europa. Under tiden har han även gått vidare med PhD studier som fokuserar på demokrati, decentralisering och mänskliga rättigheter i splittrade samhällen med fokus på Cameroun.

Som person är han humanist, och en Pan-Africanist, som anser alla är skapade jämlika. Han är intresserad av tvärkulturell och tvärreligiös dialog där utmaningen är att respektera och utveckla varandras värderingar till dynamiska kulturmöten.

Qingyin är född och uppvuxen i Kina. Hon flyttade till Sverige 2017 för kärleken och är numera ensamstående mamma till två flickor.
 
Qingyin läste datateknik på universitet i Kina och har jobbat inom IT branschen sedan 2011.

Bland annat har hon arbetat som  IT ingenjör i Kina, bott och arbetat i UK (London) som expatriate. För tillfället arbetar hon som
IT Business Analyst på IKEA.
 
Hon började sin kulturresa från Kina som äkta kines och fortsatte till England och sedan till Sverige där hon nu har bott och jobbat i över 5 år. för varje år som går känner hon sig mer och mer svensk och mindre kinesisk. Hon har blivit både och och varken eller! 

Hon anser att det viktiga i ett kulturmöte är att att se och analysera sig själv och den egna kulturen innan man kan förstå andra.

Efter många år av kulturkrockar i Sverige  har hon lärt sig en hel del om likheter och olikheter mellan kinesisk och svensk kultur.